nieuws

Van der Valk met congrescentrum in Deventer

Hotel

Hotelketen Van der Valk heeft in Deventer grond gekocht voor de bouw van een viersterren plus hotel met congrescentrum. Het nieuwe Van der Valk hotel met 120 kamers komt op een zichtlocatie langs de A1.

Van der Valk met congrescentrum in Deventer

Het Van der Valk hotel langs de A1 bij Deventer gaat naar verwachting in 2016 open. Van der Valk Exclusief heeft een kavel gekocht van 2,3 hectare groot. De grond ligt naast de A1, bij afslag 24, Deventer Oost.

Het hotel met circa 120 kamers, wellness center en congrescentrum levert een flink aantal nieuwe arbeidsplaatsen op voor Deventer, zo laat de gemeente Deventer weten.

Paul van der Valk is uitermate blij met de nieuwe vestigingslocatie. ‘Deventer is een prachtige Hanzestad aan de IJssel. Daar gaan wij op inhaken met arrangementen. Met dit hotel richten wij ons dan ook op zowel de leisure als de zakelijke markt. Doordeweeks verwachten wij veel zakelijke gasten. Het hotel ligt centraal op de as Randstad – Duitsland en bij het kruispunt A1 – A50, dus het wordt een ideale locatie voor zakelijke besprekingen en congressen.’

Voor de bouw van het hotel wordt gebruikgemaakt van duurzame materialen en het streven is om het energieverbruik te minimaliseren. Het hotel zet in op hergebruik van water en verminderen van afval tot het zelf opwekken van energie.

Reageer op dit artikel