nieuws

Loktoerist moet illegale hotels Amsterdam opsporen

Hotel

Loktoeristen moeten illegale hotels en appartementen in Amsterdam opsporen en bestrijden. Op die manier wil de partij Red Amsterdam helpen bij het terugdringen van het aantal locaties dat zonder de benodigde papieren wordt geëxploiteerd.

Loktoerist moet illegale hotels Amsterdam opsporen

Red Amsterdam wil loktoeristen inzetten om illegale hotels en appartementen op te sporen en te bestrijden, zo schrijft het Parool op de website. Het aantal illegale hotels en short stay-appartementen in het centrum van de hoofdstad neemt alsmaar toe.

Airbnb

Volgens het Parool schatte de gemeente dat aantal in januari op 220. Een te lage schatting, zo vermoedt Red Amsterdam. ‘Op websites van aanbieders als Airbnb worden meer dan duizend locaties in het centrum aangeboden’, zo wordt de partij in het artikel geciteerd.

Door het inzetten van loktoeristen kan volgens Red Amsterdam ‘worden aangetoond dat het om een illegaal hotel gaat’. Zij kunnen de aangeboden locaties onderzoeken.

Gemeente

Sinds november is de gemeente Amsterdam actief bezig met het terugdringen van het aantal illegale hotels. In die strijd is in het stadsdeel Centrum inmiddels gekozen voor een integrale aanpak, aldus het Parool, waarbij de VVV, Dienst Wonen, brandweer en politie samenwerken.

Red Amsterdam meent dat deze aanpak wel effect heeft, maar dat het vaststellen of een appartement illegaal is nog een struikelblok is.

Reageer op dit artikel