nieuws

Londen populairste buitenlandse bestemming

Hotel

Londen is volgens Hotels.com het afgelopen jaar de best bezochte buitenlandse hotelbestemming onder Nederlanders. De Engelse hoofdstad verdringt New York (3) van de eerste plaats in de Hotel Price Index. De Franse hoofdstad Parijs blijft staan op plek 2.

Londen populairste buitenlandse bestemming

De lijst met twintig populairste bestemmingen van Nederlanders in het buitenland werd in 2011 (en 2010) aangevoerd door New York, dat in de ranking van afgelopen jaar is terug te vinden op plek 3. De nieuwe nummer 1 is Londen, dat in 2012 op plek 3 stond. De Franse hoofdstad Parijs blijft de runner-up.

Berlijn, Rome en Barcelona

Onder de top 3 behouden Berlijn (4), Las Vegas (5), Rome (6), Barcelona (7) en San Francisco (8) hun positie. Snelste stijger is Antwerpen, dat acht plekken klom naar de negende positie. De top 10 wordt gecompleteerd door Los Angeles.

Dubai en Istanbul nieuw

In de lijst van twintig best bezochte buitenlandse bestemmingen door Nederlanders staan twee nieuwkomers. Dubai komt binnen op plek 17 en Istanbul op 19. Kopenhagen en Stockholm zijn uit de lijst verdwenen.

Top 20

De volledige top 20 is als volgt:
1. Londen
2. Parijs
3. New York
4. Berlijn
5. Las Vegas
6. Rome
7. Barcelona
8. San Francisco
9. Antwerpen
10. Los Angeles
11. Orlando
12. Miami
13. Praag
14. Brussel
15. Madrid
16. Milaan
17. Dubai
18. Boedapest
19. Istanbul
20. Keulen

Reageer op dit artikel