nieuws

Priceline en Expedia investeren meer in zoekmachinemarketing

Hotel

De grote online boekingsbedrijven Priceline en Expedia blijven het grootste deel van hun marketinggeld inzetten voor advertenties in zoekmachines. Dat terwijl sociale netwerken als Facebook en Twitter steeds populairder worden.

Priceline en Expedia investeren meer in zoekmachinemarketing

Dat stelt een analist van RBC Capital Markets in San Francisco. Volgens analist Mark Mahaney is er een marketingoorlog gaande tussen Expedia en Priceline, het bedrijf waar het in Amsterdam gevestigde Booking.com onder valt.

Door de opkomst van sociale netwerken pompen Priceline en Expedia extra geld in zoekmachine-advertenties. Vooral Google profiteert hiervan. 90 procent van het marketingbudget van Priceline gaat volgens RBC Capital Markets naar Google.

Volgens Mahaney worden de inspanningen van Priceline beloond. Priceline zou harder groeien dan Expedia de laatste tijd.

Reageer op dit artikel