nieuws

The Grand Schoonste Hotel van Nederland

Hotel

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam mag zich de komende twee jaar Het Schoonste Hotel van Nederland noemen. Het hoofdstedelijke vijfsterrenhotel was de beste van zes finalisten, zo bleek donderdag 14 maart tijdens de awarduitreiking in Royal Tulip-hotel Heerlickheijd van Ermelo.

The Grand Schoonste Hotel van Nederland

Hilton Rotterdam hotel, Park Plaza Amsterdam Airport, Novotel Eindhoven, Bilderberg-hotel Lauswolt, hotel The Toren en Sofitel Legend The Grand bereikten de finale van de vijfde editie van de wedstrijd om Het Schoonste Hotel van Nederland. Laatstgenoemde werd donderdag 14 maart uitgeroepen tot winnaar.

Volgens de jury, die bestond uit Haaije de Vries (mystery guest), Caro van Eekelen (Accor Hotels) en Joost van Beek (NH Hoteles), gaf ‘oog voor detail’ de doorslag. ‘De zes finalisten lagen erg dicht bij elkaar, maar uiteindelijk zijn het de kleine details geworden waardoor we de winnaar hebben gekozen.’

Palace Hotel

Het team van Sofitel Legend The Grand ontving voor de overwinning een cheque ter waarde van 1500 euro. In eerste instantie werden 25 hotels genomineerd, zes daarvan schopten het tot de finale. Uiteindelijk werd het hoofdstedelijke hotel gekozen als opvolger van het Palace Hotel in Noordwijk, dat in 2011 won.

De wedstrijd om Het Schoonste Hotel van Nederland is een initiatief van Blycolin, Bunzle, CSU Albatros, CSW, Diversey, Ecolab, Executive Housekeepers Association, EW Facility services, Mystery Guest, Olery, Van de Wouw Hotelkamerinrichting en Hospitaliy Management.

Reageer op dit artikel