nieuws

Woonbron verhuurt ss Rotterdam aan zichzelf

Hotel

Woningcoperatie Woonbron verhuurt sinds 2009 de ss Rotterdam aan zichzelf. Daarmee stelt Woonbron de inkomsten van het horecaschip mooier voor dan dat ze in werkelijkheid zijn. Althans, dat meldt Het Financieele Dagblad.

Woonbron verhuurt ss Rotterdam aan zichzelf

De zakenkrant stelt dat Woonbron een valse voorsteling van zaken geven bij de ss Rotterdam. De krant baseert zich op vertrouwelijke stukken. Zowel Woonbron als horeca-exploitant Hoscom wilden niet reageren op de aantijgingen.

Woonbron zou volgens de krant sinds 2009 jaarlijks €3,8 miljoen betalen aan zijn eigen dochteronderneming Rederij De Rotterdam. Daarmee garandeert Woonbron 45 procent van de totale omzet van Rederij De Rotterdam.

De jongste onthulling volgt op een reeks van incidenten rondom het horecaschip. Zo meldde Woonbron vorig jaar dat het de ss Rotterdam zou verkopen aan Westcord van hotelman Harry Westers. De huidige exploitant, Lucas Petit van Hoscom, stelde in een reactie dat hier geen sprake van kon zijn omdat hij een meerjarig contract heeft. Direct daarna bleek dat er beslag is gelegd op de ss Rotterdam door de zoon van Harry Westers. De rechterlijke uitspraak hierover wordt in april verwacht.

Reageer op dit artikel