nieuws

Bouw Utrechts tweesterrenhotel na jaren van start

Hotel

Utrecht krijgt er een hotel bij. Aan de Biltsestraatweg is donderdag 11 april – na jaren van plannen maken – begonnen met de bouw van tweesterrenhotel Two Star Lodge, dat 88 kamers krijgt en komt te staan op het terrein van manege Groenesteyn.

Bouw Utrechts tweesterrenhotel na jaren van start

De bouw van tweesterrenhotel Two Star Lodge aan de Biltsestraatweg is donderdag na jaren plannen maken begonnen, zo schrijft De Utrechtse Internet Courant (DUIC). Het hotel komt op het terrein van manege Groenesteyn, die tevens geheel vernieuwd wordt.

Het hotel krijgt 88 kamers van tweesterrenkwaliteit. Volgens de gemeente een segment in de hotelsector waaraan in Utrecht veel behoefte bestaat, aldus DUIC.nl.

Doelgroepen zijn met name backpackers, studenten en docenten uit het buitenland die voor een korte periode op de nabijgelegen Uithof moeten zijn. Daarnaast ook groepen die een weekeinde naar Utrecht komen en wandelaars en fietsers die door het land trekken.

Over de bouw van het hotel is jarenlang gesproken, omdat er in eerste instantie veel kritiek was van – met name – leden van de manege. Wanneer de opening gepland staat, wordt in het artikel niet gemeld.

Reageer op dit artikel