nieuws

College Hotel krijgt prijs voor toilet

Hotel

The College Hotel in Amsterdam heeft een prijs gewonnen voor haar toilet. De toiletten van het hotel zijn verkozen tot mooiste horecatoilet van Nederland 2013. De verkiezing is voor de derde maal georganiseerd. Eerdere winnaars zijn Villa Ruimzicht uit Doetinchem en Restaurant Fred uit Rotterdam.

College Hotel krijgt prijs voor toilet

Het toilet van The College Hotel in Amsterdam mag zich een jaar lang ‘Het mooiste toilet van Nederland’ noemen. De winnaar werd verkozen uit ruim tachtig inzendingen. Eerdere winnaars zijn Villa Ruimzicht uit Doetinchem en Restaurant Fred uit Rotterdam.

‘Ons toilet wort regelmatig gebruikt voor modereportages en presentaties,’ reageert hotelmanager Lindy Neefjes. Ze vervolgt: ‘Een van onze vaste hotelgasten is de Britse chef-kok Jamie Oliver. Hij was zo enthousiast over het ontwerp van onze toiletten dat hij deze als basis heeft gebruikt voor zijn nieuwe badkamer.’

Volgens de wedstrijdjury is het toilet van het Amsterdamse hotel zeker geen sluitstuk op de begroting geweest. ‘Het is een uniek en opvallend ontwerp zonder dat wordt ingebonden aan overzicht of hygiëne. Een waterfontein centraal in het midden van een ruimte komt niet vaak voor, net als hoge deuren, aldus de jury. Ook was er veel waardering voor het invalide toilet dat volledig in stijl met de andere toiletten was. De wedstrijd is in handen van www.123toilet.nl

Reageer op dit artikel