nieuws

Helft hoteliers: 2013 beter dan 2012

Hotel

De helft van de hoteliers die zijn aangesloten bij Best Western verwacht 2013 beter door te komen dan 2012. 86 Procent erkent last te hebben van de crisis.

Helft hoteliers: 2013 beter dan 2012

Bijna veertig procent van de Best Western hotels verwacht dit jaar op hetzelfde niveau te blijven presteren dan 2012. 86 Procent van de hoteliers heeft last van de crisis. Desondanks ervoeren zij 2012 beter dan 2011;meer dan de helft van de hoteliers heeft 2012 beter ervaren dan het jaar daarvoor. Een derde ervoer vorig jaar slechter dan 2011 en 15 procent zag geen verandering. De toekomst zien hotelhouders positief in, de helft verwacht komend jaar beter door te komen dan 2012 en bijna veertig procent verwacht op hetzelfde niveau te blijven presteren.

Kortingen

Bijna alle Best Western hotels hebben last van de crisis. Wytze van den Berg van Best Western Hotels Nederland: ‘Hotelgasten verwachten steeds meer kwaliteit en service voor dezelfde prijs, kamers blijven vaker leeg en de omzet is lager. De grootste trends in de markt hebben allemaal betrekking op prijs; kortingen zijn populairder dan ooit.’

Dertig procent van de ondervraagde hoteliers kreeg in de eerste maanden van 2013 minder boekingen ten opzichte van dezelfde periode in 2012.

Samenwerken

Desondanks geeft bijna driekwart van de respondenten aan dat de mogelijkheid om creatief te zijn in deze tijd het leukst is aan het vak van hotelier. ‘Een voorbeeld: een groep hoteliers die gezamenlijk een salesmanager in de arm heeft genomen om hun vergaderfaciliteiten een boost te geven. Voor een gemiddeld hotel alleen zou dat een grote kostenpost zijn, maar door de krachten te bundelen zijn er meer mogelijkheden.’

Reageer op dit artikel