nieuws

Maatregelen bij hotels gasten Kroningsdag

Hotel

Bij de hotels waar gasten van de koninklijke familie verblijven voor de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april komen extra veiligheidsmaatregelen. Dat meldde de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan op 11 april in een brief aan de gemeenteraad.

Maatregelen bij hotels gasten Kroningsdag

De omwonenden van de hotels worden op de hoogte gebracht. Verder ondergaan alle genodigden vooraf aan de officiële activiteiten rondom de troonswisseling een screening in de Passengers Terminal Amsterdam (PTA). Vanuit daar komen de gasten onder begeleiding naar de Dam. In totaal worden op die manier zo’n 5000 personen aan- en afgevoerd.

Verder komen er voetgangersbruggen voor de stroom bezoekers. Eentje leidt vanaf Centraal Station richting de Jordaan en ook aan de oostkant in de richting van het Java-eiland bouwt defensie er twee.

Horecabedrijven in de stad moeten op de Kroningsdag voldoen aan bijzondere voorwaarden. Op de Dam moeten alle terrassen wijken. Activiteiten als vrijmarkten en festivals gaan wel zo veel als mogelijk door. De gemeente Amsterdam informeert via een speciale website.

Spelregels

Tijdens Koninginnedag en de avond ervoor mag de horeca in Amsterdam geen ‘meterbier’ verkopen. Ook mag aan buitentaps geen drank in glas verkocht worden. In het centrum geldt bovendien een statiegeldregeling met plastic ecobekers. Ook mag er geen sterke drank verkocht worden bij de biertaps buiten. Happy hours of andere kortingsacties mogen ook niet worden gevoerd.

Reageer op dit artikel