nieuws

Vijfsterrenhotel voor horecamagnaat Laurens Meyer

Hotel

Horecamagnaat Laurens Meyer wordt exploitant van een nieuw te bouwen vijfsterrenhotel in het centrum van Breda. Het hotel wordt gevestigd in een oud klooster aan de Nieuwstraat en moet in 2015 openen. Met de realisatie gaat een investering gemoeid van zo’n €21 miljoen.

Vijfsterrenhotel voor horecamagnaat Laurens Meyer

‘Het wordt een nieuw vijfsterrenhotel in een oud klooster in het hart van de stad’, laat Meyer weten aan MissetHoreca.nl. ‘Een centralere plek in de stad is niet denkbaar. Het is een monumentaal pand, waarin vroeger een klooster was gevestigd.’

Kapel wordt grand café

Meyer, eigenaar van Meyer Beheer in Etten-Leur, maakt er een vijfsterrenhotel van met 85 kamers, veel vergader- en feestzalen en wellness. ‘Aan het klooster grenst een kapel, die we gaan verbouwen tot multifunctionele ruimte. Gasten gaan er straks bijvoorbeeld ontbijten. Bovendien komt er een aanbouw, dat wordt een grand café, met een groot terras aan het water.’

Het monumentale pand aan de Nieuwstraat was eigendom van woningbouwvereniging WSG en is gekocht door een groep investeerders. Meyer tekent voor de exploitatie van het hotel, dat in 2015 de deuren moet openen. ‘Komende maand moet de restauratie aanvangen’, aldus Meyer.

Keten of stand alone

De ondernemer onderzoekt nog of hij het hotel gaat aansluiten bij een keten of dat hij kiest voor een stand alone-exploitatie. ‘Er zijn gesprekken gaande met diverse partijen, daarover zal snel duidelijkheid zijn.’

Meyer bezit diverse horecazaken en exploiteerde in het verleden ook al eens twee hotels: Mastbosch in Breda en Edison in het Amerikaanse Miami.

Reageer op dit artikel