nieuws

Camille Oostwegel breidt St. Gerlach uit

Hotel

Camille Oostwegel heeft Kasteelhoeve Broers in Valkenburg aan de Geul aangekocht. Het Rijksmonument grenst aan de entree van het landgoed van Château St. Gerlach en moet vanaf 2015 dienst gaan doen als vergader- en werkruimte en krijgt een winkel waarin onder andere landgoedproducten worden verkocht.

Camille Oostwegel breidt St. Gerlach uit

Kasteelhoeve Broers is een mergelhoeve met binnenplaats met een in- en uitgezwenkte topgevel met voluten. Hotelier Camille Oostwegel, eigenaar van Camille Oostwegel ChâteauHotels en –Restaurants, onderhandelde lang over de aankoop van het Rijksmonument, zo laat hij in een persbericht weten.

Landgoed

‘Tijdens de onderhandelingen met het kerkbestuur van de Sint Gerlachuskerk in de periode 1979-1995 aangaande de herbestemming en restauratie van het landgoed St. Gerlach stelden wij al voor om de hoeve te betrekken bij het landgoed. Na het pachtvrij worden in 2007 zijn wij opnieuw in onderhandeling getreden.’

Vergaderruimtes

Vrijdag 31 mei 2013 werd uiteindelijk overeenstemming bereikt. Oostwegel gaat de kasteelhoeve restaureren en er ‘inspirerende vergaderruimtes en werkplekken realiseren, waarbij het boerenleven zicht- en voelbaar zal zijn’.

Oostwegel: ‘Verder komt er een trefpunt/winkel met onder andere onze landgoedproducten ‘Verger de Camille’, artisanaal brood en toeristische informatie. Het park van Château St. Gerlach wordt uitgebreid tot rondom de hoeve.’

De opening is volgens de hotelier voorzien in 2015.

Reageer op dit artikel