nieuws

KHN-platform over toekomst hotelclassificatie

Hotel

Koninklijke Horeca Nederland is een platform gestart om te discussiëren over de hotelclassificatie van de toekomst. Op de website Hotelclassificatie.nl, die donderdag 16 mei is gelanceerd, worden leden uitgenodigd hun mening te geven over het huidige systeem, dat sinds 2003 bestaat.

KHN-platform over toekomst hotelclassificatie

De lancering van Hotelclassificatie.nl door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vloeit voort uit een in augustus 2012 gehouden enquête onder leden van de brancheorganisatie. Daaruit kwam naar voren dat ondernemers een voorkeur hebben voor een classificatie in Europees verband (Hotelstars Union).

Verplichte classificatie

Leden worden uitgenodigd op de site te laten weten hoe de classificatie van de toekomst eruit zou moeten zien. De Nederlandse Hotel Classificatie bestaat sinds 2003 en is ontwikkeld door hoteliers die lid zijn van KHN.

De uitvoering ligt in handen van het bedrijfschap Horeca & Catering, omdat het schap een wettelijke verplichting tot classificeren kan opleggen aan alle logiesverstrekkers in Nederland. Hiermee is Nederland één van de weinige landen die een verplichte classificatie kent.

Belangstellenden kunnen reageren op artikelen op de site van KHN, publicaties op Facebook en twitter met de hashtag #hotelclassificatie.

Reageer op dit artikel