nieuws

Airbnb: ’87 procent verhuurt woning af en toe

Hotel

87 Procent de verhuurders van logiesaccommodaties op Airbnb.com verhuurt hun huis af en toe aan gasten. 13 Procent verhuurt een tweede of andere woning. Dat meldt Airbnb.com op basis van eigen onderzoek.

Airbnb: ’87 procent verhuurt woning af en toe

Deze uitkomst kan belangrijke input zijn voor de discussie die met name in Amsterdams gaande is over de verhuur van woningruimte op Airbnb.com. De gemeente wil paal en perk stellen aan mensen die hun woning permanent te huur aanbieden waardoor de woning niet beschikbaar is voor mensen die een woning zoeken.

Uit eerder onderzoek blijkt dat zevenhonderd van de vierduizend woningen in Amsterdam die via Airbnb.com worden verhuurd, als illegaal hotel worden bestempeld.

Verder blijkt uit onderzoek van Airbnb.com dat 93 procent van de gasten die via het platform boeken wil leven als een local en op zoek is naar authentieke ervaringen. 89 Procent zegt dat ze graag de minder toeristische gebieden willen ontdekken.

Volgens het onderzoek zegt 36 procent van de Airbnb-hosts dat het inkomen dat ze via Airbnb.com verdienden hen geholpen heeft om rond te komen. Terwijl 30 procent zegt dat het geld dat ze via Airbnb.com verdienden hen geholpen heeft om een nieuw bedrijf te beginnen of een nieuw project na te streven.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het verblijf van Airbnb-gasten gemiddeld 3,9 nachten duurt en dat ze €792 uitgeven tijdens hun verblijf. Hotelgasten blijven volgens het onderzoek gemiddeld 1,9 nachten en geven €521 uit. 35 Procent van de gasten zei dat ze nooit Amsterdam bezocht zouden hebben of zo lang gebleven waren zonder Airbnb. Terwijl 75 procent aangaf dat Airbnb het waarschijnlijker maakt dat ze nog eens terug zullen keren.

‘De Airbnb community in Amsterdam helpt bewoners en kleine bedrijven om te profiteren van toerisme. Lokale bewoners verdienen extra geld dat hen in staat stelt om hun woon- en levenskosten te kunnen betalen’, aldus Molly Turner, die bij Airbnb de functie van Public Policy Director bekleedt.

Reageer op dit artikel