nieuws

Spaanse hotelgroep Room Mate naar Amsterdam

Hotel

De Spaanse designhotelgroep Room Mate opent deze zomer een hotel in het centrum van Amsterdam. Naast het nieuwe Paleis van Justitie, op het IJdok, wordt op dit moment gewerkt aan de realisatie van het 283 kamers tellende Room Mate Aitana.

Spaanse hotelgroep Room Mate naar Amsterdam

Room Mate Aitana, onderdeel van de Spaanse designhotelgroep Room Mate, wordt een hotel met dertien verdiepingen en 283 kamers. De deuren van het hotel op het IJdok in Amsterdam, vlakbij het Centraal Station, moeten deze zomer openen.

Gratis WiFi

Het nieuwe hotel krijgt verder zeven vergaderzalen, diverse loungebars, een restaurant en een fitnessruimte. Gasten kunnen er de hele ochtend ontbijten en er is gratis WiFi.

Bovendien is er een passantenhaven met zestig ligplaatsen aan de terrassteiger. Onder andere de Nederlandse architect Jan Bakers is betrokken bij het ontwerp.

Achttien hotels wereldwijd

Room Mate Hotels is in 2001 opgericht door Kike Sarasola. De keten beschikt over vestigingen in Madrid, New York, Buenos Aires, Miami, Mexico, Granada, Florence, Barcelona, Malaga, Salamanca, Oviedo en nu dus Amsterdam.

Wereldwijd zijn er achttien Room Mate-hotels, samen goed voor duizend kamers.

Reageer op dit artikel