nieuws

Laurens Meyer: ‘Hotel Breda eerst zelf exploiteren

Hotel

Laurens Meyer gaat zijn nieuwe vijfsterrenhotel in Breda de eerste jaren zelf exploiteren. ‘Het wordt een combinatie van een hotel en veel horeca en dat maakt het voor grote hotelpartijen minder interessant’, aldus Meyer. ‘Bovendien komt het in een oud klooster in het hart van de stad, een meer centrale plek is niet denkbaar.

Laurens Meyer: ‘Hotel Breda eerst zelf exploiteren
Koos Groenewold

In april schreef MissetHoreca.nl over de komst van het nieuwe vijfsterrenhotel in Breda. Een groep investeerders, waarvan Meyer deel uitmaakt, heeft het monumentale pand gekocht van woningbouwvereniging WSG.

Voormalig klooster

Met de realisatie gaat een investering gemoeid van ongeveer €21 miljoen. In het voormalige klooster komen 85 kamers, veel vergader- en feestzalen en wellness.

Meyer: ‘Aan het klooster grenst een kapel die we gaan verbouwen tot multifunctionele ruimte en er komt een aanbouw, dat wordt een grand café met groot terras aan het water.’

Verpachten

De eerste jaren gaat Meyer het bedrijf zelf exploiteren. ‘De horecaomzet vormt een zeer substantieel deel van de totale omzet. Omdat het gaat om veel meer dan kamers, zijn grote hotelorganisaties minder geïnteresseerd. Uiteindelijk is het doel wel om alles te verpachten.’

Leegstand

Op de plek waar het hotel verrijst, hadden eigenlijk woningen moeten komen, maar dat bleek niet realiseerbaar. ‘Met horeca kunnen gemeenten zich onderscheiden en je merkt dat dit soort locaties daarvoor steeds meer in aanmerking komen’, aldus Meyer.

‘Eenvoudig is het allemaal echter niet’, vervolgt de ondernemer. ‘Het pand staat al een hele tijd leeg en dat werkt niet bevorderlijk. Inmiddels zit de ruimte vol met zwammen en dat levert ons weer een extra kostenpost op.’

De opening van het hotel staat gepland voor 2015. Meyer hoopt dat de werkzaamheden snel van start gaan.

In de Misset Horeca-editie van vrijdag 26 juli een uitgebreid interview met Laurens Meyer.

Reageer op dit artikel