nieuws

Failliet WeekendCompany naar Hoteldeal Nederland

Hotel

De activiteiten van het in juni failliet verklaarde WeekendCompany zijn door de curator verkocht aan Hoteldeal Nederland. Ook een deel van het personeel is overgenomen. De website die hotelboekingen verzorgde, ging in juni na 14 jaar failliet. Veel gedupeerden maken volgens de curator geen kans op schadeloosstelling.

Failliet WeekendCompany naar Hoteldeal Nederland

Curator Korteweg meldt de verkoop van WeekendCompany aan Hoteldeal. ‘De koper heeft de activiteiten ondergebracht in Hoteldeal Nederland B.V. ( voorheen genaamd Spots B.V.),’ meldt hij.

Hij denkt dat de kans klein is dat gedupeerden van de failliete website WeekendCompany hun geld nog terugzien. De Belastingdienst heeft voorrang bij de verdeling van de boedel. De nieuwe eigenaar Hoteldeal Nederland BV uit Apeldoorn biedt de gedupeerden wel een cadeaubon aan. Dit bedrijf is bijvoorbeeld actief met de site Cheap.nl.

‘Alle consumenten, hotels en leveranciers zullen van de curator een bevestiging van hun vordering ontvangen. Gelet op het grote aantal crediteuren in dit faillissement kan het echter nog enige tijd duren voordat u deze bevestiging ontvangt. Ik verzoek u vriendelijk dit af te wachten. Indien u voor 1 december 2013 nog niet van de curator vernomen heeft, dan verzoek ik u contact met ons op te nemen,’ meldt de curator van Daan Advocatuur & Notariaat uit Arnhem.

Ongeveer 4500 consumenten gingen voor gezamenlijk zo’n 730.000 euro het schip in.

Reageer op dit artikel