nieuws

Hotels van Oranje: nieuw plan appartementen

Hotel

Hotels van Oranje in Noordwijk werkt aan een nieuw plan voor een appartementencomplex aan de boulevard. Het Leidsch Dagblad schrijft op de website dat de ambitie is om de eerste schetsen begin september aan de lokale politiek te presenteren.

Hotels van Oranje: nieuw plan appartementen

Hotels van Oranje komt met een nieuw plan voor een appartementencomplex aan de Koningin Wilhelminaboulevard, aldus het Leidsch Dagblad. Bij het nieuwe plan is de onderneming gehouden aan de voorwaarden die de gemeenteraad eerder aan een nieuw initiatief stelde.

Noordwijkse stijl

Die voorwaarden zijn volgens het artikel (onder andere) dat het zicht op de vuurtoren moet worden gerespecteerd, dat het parkeren ondergronds moet gebeuren, dat de architectuur in Noordwijkse stijl moet zijn en dat het bouwblok maximaal tien verdiepingen mag bevatten.

Woontorens

Hotels van Oranje had minder succes met een eerder plan, waarin de bouw van twee woontorens van veertien verdiepingen was opgenomen. Na een dreigend referendumverzoek werden de plannen ingetrokken, aldus het Leidsch Dagblad.

Congrescentrum

In het nieuwe voorstel is de bouw van een groot congrescentrum geen onderdeel meer van het plan. In het artikel wordt geschreven dat de eigenaren de eerste schetsen op 5 september in het gemeentehuis aan de lokale politiek willen presenteren.

Reageer op dit artikel