nieuws

Landal komt met bungalow voor slechthorenden

Hotel

Landal GreenParks heeft zijn eerste bungalow geopend voor slechthorenden. De speciale bungalows staat op het park Landal Rabbit Hill. De bungalow is geïntroduceerd in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS).

Landal komt met bungalow voor slechthorenden

In de bungalow zijn volgens Landal een paar slimme aanpassingen gedaan voor slechthorenden. Zo is er een ringleiding voor weergave van radio-, dvd- en tv-geluid.

De rookmelder is gekoppeld aan een wek- en waarschuwingssysteem. Dit systeem zorg ervoor dat alarmering via intense lichtsignalen gebeurt en een trilsignaal onder de matras.

‘Mensen ondervinden op deze manier minder hinder van hun gehoorbeperking. Dat is waar het ons te doen is. We willen voor gasten met een beperking ook een prettig verblijf bieden. Wanneer er animo voor is, zullen we het aantal bungalows voor slechthorenden uitbreiden’, aldus directeur Bas Hoogland van Landal GreenParks.

De lancering van de bungalow voor slechthorenden volgt twee jaar na de introductie van een bungalow voor slechtzienden. In 2011 opende Landal op Landgoed ’t Loo de Visionvilla, een bungalow geschikt voor gasten met een visuele beperking.

Reageer op dit artikel