nieuws

Maastricht krijgt budgethotel bij NS-station

Hotel

In Maastricht moet nog dit jaar worden begonnen met de bouw van Budgethotel Maastricht Centraal. De nieuwe horecagelegenheid wordt gevestigd in het pand waarin in het verleden hotel Rosier huisvestte, is gelegen tegenover het NS-station en krijgt zestig kamers.

Maastricht krijgt budgethotel bij NS-station

SATIJNplus Architecten ontwerpt in opdracht van de gebroeders Maes uit Maastricht het ‘Budgethotel Maastricht Centraal’, recht tegenover NS-station Maastricht, zo is te lezen op de website WijLimburg.nl.

Hotel Rosier

Het nieuwe hotel wordt gerealiseerd in het pand van het voormalige hotel Rosier en drie naastgelegen panden, en heeft Amrath-grand hotel De l’Empereur als overbuurman. Boven het Douwe Egberts Café is in het hoekpand nieuwbouw gerealiseerd, aldus het artikel.

Zestig kamers

WijLimburg.nl meldt dat Budgethotel Maastricht Centraal zestig kamers krijgt en verder een dakterras op de eerste verdieping en een aantal commerciële horeca-exploitaties op de begane grond.

Ontwerp

Het ontwerp is volgens het artikel ‘enthousiast ontvangen’ door de Maastrichtse Welstandscommissie/Monumentencommissie en wordt nu verder uitgewerkt voor vergunning en uitvoering.

Naar verwachting kan de bouw van het hotel nog dit jaar van start gaan.

Reageer op dit artikel