nieuws

‘Hotelboekingen via apps naar 26 miljard dollar in 2014

Hotel

De omzet van hotelboekingen via telefoon of tablet komt in 2014 wereldwijd uit op ruim $26 miljard. Dat voorspelt Neha Parikh van Hotels.com.

‘Hotelboekingen via apps naar 26 miljard dollar in 2014

Parikh deed afgelopenweek zijn voorspelling tijdens een presentatie over trends in de reisindustrie. Volgens Parikh groeit de omzet van hotelboekingen via telefoon of tablet van $2,6 miljard in 2010, via $8 miljard in 2012 naar $26 miljard in 2014.

‘Meer dan 30 procent van de consumenten gebruikt apps om hotelaanbiedingen te zoeken’, aldus Parikh, die hotels waarschuwt om de ontwikkeling van mobiele boekingen niet te negeren. Met name nieuwe markten zoals Brazilië en China zijn volgens Parikh erg interessant voor boekingen via apps.

Reageer op dit artikel