nieuws

Plannen Zeeuwse vijfsterren hoteltoren

Hotel

Er zijn nieuwe plannen voor een Zeeuws vijfsterrenhotel. Het hotel moet komen in een hypermoderne toren van 165 meter hoog in het Veerse Meer. De toren wordt bekleed met spiegelend glas en moet een hotspot worden aan het Zeeuwse water.

Plannen Zeeuwse vijfsterren hoteltoren

‘Wat de Eiffeltoren voor Parijs is, zou deze hoteltoren voor Zeeland kunnen worden,’ denkt architect van de toren Jan Verrelst . De plannen voor de hoteltoren zijn vorige week aan de gemeenteraad van Noord-Beveland gepresenteerd.

Het project is een initiatief van Zeeuwse Lagune van voorvechter Marco Doeleman. De hoteltoren krijgt een hoogste punt op 165 meter, een publiek toegankelijk panoramaplatform op 120 meter, 75 luxe kamers, 125 superior rooms en tachtig leisure appartementen plus parkeerplaatsen, laat Doeleman aan Misset Horeca weten. De hoteltoren met een voet van 37 bij 37 meter maakt onderdeel uit van een groter project met ook duinwoningen, een beachclub, retail en f&b.

De hoteltoren is de tweede poging van Doeleman om een vijfsterrenhotel in Zeeland te realiseren. Naast Hoteltoren Palazzeau presenteerde Doeleman begin 2011 een plan voor een hotel, gebaseerd op het idee van een klooster met strakke lijnen als een burcht in het water, met uitzicht op de Grote Kerk van Veere.

De gemeenteraad van Noord-Beveland moet zich nog buigen over de plannen. Gedacht wordt nu aan een landschapsstudie. ‘De discussie over smaak in de vormgeving moeten we op dit moment niet voeren’, meent Doeleman. ‘De vraag die nu telt, is of wij (overheid, publiek en private partijen) een icoon willen met Europese uitstraling in Zeeland.’

Reageer op dit artikel