nieuws

Reisadvies Egypte versoepeld

Hotel

Vakantiegangers die naar Egyptische hotelresorts aan de Rode Zee en de Golf van Akaba willen, moeten nog wel extra waakzaam zijn, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt die reizen niet langer af.

Reisadvies Egypte versoepeld
ANP

Woensdag 25 september maakte het ministerie bekend dat het het beste is om direct naar de bestemmingen Sharm-el-Shekh, Hurghada en Marsa Alam te vliegen en eventueel via de internationale luchthaven van Caïro.

Hotelresorts
Ook kunnen reizigers beter niet de hotelresorts verlaten. ‘U wordt aangeraden zich niet buiten de resorts te begeven en strikt de veiligheidsrichtlijnen van hotel, touroperator of autoriteiten op te volgen. Houd bovendien het reisadvies in de gaten’, aldus Buitenlandse Zaken.

Het reisadvies voor Egypte werd half augustus aangescherpt wegens de onrustige en instabiele situatie in het Noord-Afrikaanse land.

Noodtoestand
Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken waarschuwt reizigers dat in heel Egypte nog wel de noodtoestand geldt die op 14 augustus werd uitgeroepen door de interim-regering.

Onrust en geweld braken los nadat president Morsi was afgezet. Sindsdien moet ‘rekening gehouden worden met de mogelijkheid van terroristische aanslagen in het gehele land’.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel