nieuws

Amsterdams businesspark krijgt ‘Chinees’ hotel

Hotel

Het Business Park Amsterdam Osdorp krijgt een driesterrenhotel, dat zich gaat richten op Chinese toeristen en de zakelijke markt. De ontwikkeling van de nieuwe horecagelegenheid, die 153 kamers moet gaan krijgen, is in handen van China Center.

Amsterdams businesspark krijgt ‘Chinees’ hotel

‘Het China Center ontwikkelt op het Business Park Amsterdam Osdorp een driesterrenhotel met 153 kamers’, zo schrijft Vastgoedmarkt.nl. In het artikel staat dat de komst van het hotel is gemeld door de aandeelhouders van het terrein: SADC en Stadsdeel Nieuw-West.

Toeristen en zakelijke markt

De initiatiefnemers richten zich met het nieuwe hotel op Chinese toeristen en de zakelijke markt. Vastgoedmarkt schrijft dat het gaat om een driesterrenhotel met 153 kamers. De bouw moet starten in februari.

Luchthaven Schiphol

Het hotel wordt volgens het artikel gerealiseerd naar de vorig jaar geopende McDonald’s. De locatie is gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van luchthaven Schiphol en het centrum van Amsterdam.

Groeiende markt

Vastgoedmarkt citeert stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud. Hij stelt dat er met de komst van Chinese toeristen en ondernemers naar Amsterdam behoefte is aan een hotel dat zich richt op deze markt.

Amsterdam Osdorp

Op Business Park Amsterdam Osdorp zijn op een gebied van 20 hectare twintig grote en kleine bedrijven gevestigd.

De aandeelhouders hebben, zo schrijft Vastgoedmarkt, ‘de ambitie om meer stedelijk georiënteerde bedrijven en voorzieningen naar het bedrijventerrein te halen’. Het nieuwe hotel is daarvan een voorbeeld.

Reageer op dit artikel