nieuws

Forse bezoekersgroei aantal Russen en Chinezen

Hotel

Het aantal Russen en Chinezen dat Nederland bezoekt, neemt snel toe. Het aantal Russische bezoekers steeg afgelopen jaar met 20 procent naar bijna 200.000 en het aantal Chinezen gasten nam toe met zo’n 18 procent tot 225.000.

Forse bezoekersgroei aantal Russen en Chinezen

De cijfers zijn afkomstige van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Volgens de organisatie komen steeds meer Russen en Chinezen naar ons land en wordt dat naar alle waarschijnlijkheid de komende jaren alleen maar meer.

Het aantal Russische bezoekers steeg met 20 procent naar bijna 200.000 en het aantal Chinese gasten nam toe met zo’n 18 procent en tot 225.000.

Amsterdam

Tulpen, kaas, molens, Amsterdam, Zaanse Schans, het Rijksmuseum, de grachten en ook funshoppen zijn voor een groeiend aantal Russen en Chinezen de reden om naar Nederland op vakantie te gaan.

Net als in andere Europese landen vliegen ze in sneltreinvaart even langs de highlights van een land.

China grootste stijger

Het NBTC verwacht dat in 2025 China de grootste stijger is: van plaats negen naar vijf. ‘We verwachten in dat jaar ruim 800.000 Chinezen. Dat is een verviervoudiging van het huidige aantal’, aldus de woordvoerster van het NBTC.

Het aantal Russen dat ons land bezoekt, zal in datzelfde jaar zijn toegenomen tot 350.000, zo is de verwachting.

Cultureel erfgoed

Wat denken de Chinezen en Russen allemaal in Nederland tegen te komen? De geijkte hoogtepunten mogen dan aantrekkelijk zijn, ook het cultureel erfgoed, zoals de Gouden Eeuw, Rembrandt, Van Gogh en de VOC, wordt gewaardeerd.

Luxe

‘Verder shoppen ze ook graag en zijn ze vooral geïnteresseerd in luxe producten zoals diamanten en merk- en designersartikelen’, weet de woordvoerster.

Hotels

Voor de Chinezen staat Nederland, als het om de Europese landen gaat, op de achtste plaats. Vooral Frankrijk, Duitsland en Italië zijn favoriet als bestemming. Ze verblijven vooral in drie- tot viersterrenhotels.

De Russen komen vooral uit de steden Moskou en St. Petersburg en willen iets meer luxe. Ze overnachten vooral in de vier- tot vijfsterrenhotels en houden naast het bezoeken van historische plaatsen juist ook erg van funshoppen.

Bron: ANP

Praat via Misset Horeca Connect mee over de Russische gast! Wat doet u om deze in uw hotel binnen te krijgen?

Reageer op dit artikel