nieuws

Hotel met Nederlands tintje locatie Holland House Sotsji

Hotel

Het Holland Heineken House is tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 gehuisvest bij het AZIMUT Hotel Resort in Sotsji. Nederlander Remco Gerritsen is lid van de board van de Russische hotelketen en was daarvoor actief als ceo.

Hotel met Nederlands tintje locatie Holland House Sotsji

In de enorme tuin van het net opgeleverde viersterrenhotel vormt de toekomstige discotheek van het resort de basis voor de Nederlandse ontmoetingsplaats, aldus Heineken maandag 13 januari. In totaal omvat het huis door middel van een luxe uitbouw straks 3500 vierkante meter.

Heineken Nederland

Al begin december zijn 21 vrachtwagens richting Sotsji vertrokken om te zorgen dat de twaalfde editie van het Holland House op tijd van start kan gaan en kwalitatief aan alle eisen zal voldoen.

De accommodatie, op slechts 5 kilometer van het Olympic Park, gaat 6 februari open voor publiek. Eerder die dag overhandigt Heineken Nederland officieel de sleutel aan NOC*NSF, dat tijdens de Olympische Spelen als gastheer van het huis optreedt.

NOC*NSF

Algemeen directeur Gerard Dielessen van NOC*NSF was ingenomen met de ontwikkeling. ‘De plek is uniek. Zo dicht bij de olympische sport zelf en tegelijk zo dicht bij het olympisch dorp waren we nog niet eerder.’

Sporters en sponsors

‘De voorbereidingen waren ook dit keer weer bijzonder. Ik kan met grote zekerheid zeggen dat zonder Heineken we zo’n fantastisch hospitality house voor ons team, voor hun vrienden en familie, en voor de Nederlandse supporters en sponsors, op deze plek en in dit land zo niet hadden kunnen realiseren. Ik kijk nu al uit naar de opening.’

Amsterdam

De Russische hotelketen Azimut kent een Nederlands tintje. Nederlander Remco Gerritsen was er voorheen actief als ceo en is tegenwoordig lid van de board.

De keten heeft de ambitie om in Amsterdam een hotel te openen, maar is er tot dusver niet in geslaagd een geschikte locatie te vinden. ‘De focus is voorlopig verplaatst naar Duitsland, Oostenrijk en Rusland’, zo liet Gerritsen destijds weten aan Misset Horeca.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel