nieuws

650.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

Hotel

Ongeveer 650.000 Nederlanders kiezen dit jaar voor een voorjaarsvakantie in eigen land. Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen kiest ongeveer de helft van dit aantal voor een luxe bungalow of een vakantiehuisje en 30 procent voor een hotel.

650.000 Nederlanders op vakantie in eigen land

De komende weken gaan naar verwachting ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders op voorjaarsvakantie, aldus de voorspelling van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag 10 februari. Dit aantal is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Bungalow, vakantiehuis of hotel

Ongeveer 650.000 mensen kiezen voor een bestemming in eigen land. Van dit aantal gaat ongeveer de helft naar een luxe bungalow of vakantiehuisje, aldus NBTC.

Circa 30 procent wordt in een hotel doorgebracht. Zo’n 750.000 vakantiegangers kiezen voor het buitenland.

Voorjaarsvakantie

De overheid geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s midden en zuid van 15 tot en met 23 februari en voor de regio noord van 22 februari tot en met 2 maart.

Omdat carnaval (2 tot en met 4 maart) na de adviesdata valt, zullen sommige scholen in het zuiden de voorjaarsvakantie waarschijnlijk iets later plannen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel