nieuws

Amstel: werk voor mensen met psychiatrische achtergrond

Hotel

Het Amstel Hotel in Amsterdam gaat betaald werk aanbieden aan Amsterdammers met een psychiatrische achtergrond. Het vijfsterrenhotel werkt voor dit project samen met De Waterheuvel. Roomservice wordt de nieuwe verantwoordelijkheid voor de mensen die terugkeren op de arbeidsmarkt.

Amstel: werk voor mensen met psychiatrische achtergrond

Als eerste werkgever in Amsterdam biedt het Amstel Hotel aan De Waterheuvel betaalde werkplekken voor mensen die – soms weer na lange tijd – voor het eerst aan de slag gaan. Het betreft werkplekken in de roomservice.

De Waterheuvel biedt Amsterdammers met een psychiatrische achtergrond de mogelijkheid om weer te bouwen aan een zinvol bestaan. Werk staat daarbij centraal. De manier waarop de werkplek bij het Amstel Hotel is ingericht, is in Nederland nieuw maar al vele jaren praktijk in het buitenland. Het werk dat het Amstel Hotel aanbiedt maakt onderdeel uit van de roomservice.

Tijdelijk betaald contract

Degene die vanuit De Waterheuvel komt werken, krijgt een tijdelijk contract van zes maanden en wordt betaald door het Amstel Hotel. Stafleden van De Waterheuvel leren het werk eerst, geven begeleiding op de werkvloer en vallen in bij eventueel verzuim. Zo is het Amstel Hotel er van verzekerd dat het werk wordt gedaan. Deze service van De Waterheuvel is kosteloos voor het hotel.

Na een half jaar krijgt een ander persoon vanuit De Waterheuvel weer de kans om aan de slag te gaan. Op vrijdag 14 februari 2014 bekrachtigen de directies van het Amstel Hotel en De Waterheuvel met hun handtekening de afspraken over deze samenwerking. De Waterheuvel wordt ook partner van de IHG Academy.

Waterheuvel is een Amsterdamse stichting die zich bezig houdt met arbeidsrehabilitatie en dagbesteding voor mensen met een psychiatrische achtergrond. De stichting biedt arbeidstrainingen, cursussen, werkervaringsplaatsen, diverse activiteiten en de mogelijkheid om sociale contacten op te bouwen.

Reageer op dit artikel