nieuws

Laurens Meyer ziet af van hotelexploitatie Breda

Hotel

Laurens Meyer gaat het nieuw te openen vijfsterrenhotel in de binnenstad van Breda niet zelf exploiteren. De plannen zijn gewijzigd en de exploitatie van het hotel plus bijbehorende brasserie, feestruimte en terras is overgedaan naar hotelmanagement groep Odyssey, partner van Marriott.

Laurens Meyer ziet af van hotelexploitatie Breda
Koos Groenewold

Horecamagnaat Laurens Meyer liet afgelopen zomer aan Misset Horeca weten dat hij het hotel in Breda eerst zelf zou willen exploiteren. Volgens hem was het voor grote hotelpartijen minder interessant omdat naast de hotelkamers veel vierkante meters overige horeca worden gerealiseerd binnen het project. Odyssey gaat deze vierkante meters echter ook voor haar rekening nemen.
Odyssey exploiteert bijvoorbeeld ook het boutique hotel Glow in Eindhoven.

Autograph Collection

Deze week is een overeenkomst gesloten met Odyssey Hotel Groep, partner van Marriott. Het hotel – met 95 kamers – wordt na de opening in 2015 geëxploiteerd onder het label Autograph Collection. Dit label wordt gebruikt voor opvallende en onafhankelijke luxehotels met veelal historische en iconische uitstraling. Voor Breda betekent het dat dit boutique hotel opgenomen gaat worden in de boekingskanalen van Marriott.

Laurens Meyer blijft als ambassadeur en als adviseur betrokken bij het project. Roel van Overbeek van Hormax Horecamakelaars zegt tegen Misset Horeca dat een hotellabel met internationale allure elementair bleek in het volmaken van de financieringsbehoefte.

General manager

Wie als general manager het hotel gaat leiden is nog niet bekend. ‘Odessey stelt het management aan als het daar tijd voor is,’ besluit Van Overbeek.

Reageer op dit artikel