nieuws

Plannen mega-hostel Amsterdam gewijzigd

Hotel

De plannen voor een mega hostel met duizend tot 1400 bedden in Amsterdam zijn gewijzigd. Het hostel komt niet in de voormalige brandweerkazerne aan de Weesperzijde maar in Amsterdam-Noord in het gebied Overhoeks en het aantal bedden is gereduceerd tot 750 op 200 kamers.

Plannen mega-hostel Amsterdam gewijzigd

De gewijzigde plannen heeft burgemeester Eberhard van der Laan aan de gemeenteraad van Amsterdam meegedeeld. De plannen voor het mega-hostel (Clink) van de Ierse familie Dolan stuitte op veel bezwaren van de buurt. De familie heeft twee Clink-hostels in Londen.

De gemeente verkocht de voormalige brandweerkazarne aan de hoogste bieder (7 miljoen euro) zonder te weten wat de plannen er mee waren. Er werden geen voorwaarden gesteld aan gebruik waardoor het pand naar de hoogste bieder ging. De kazerne komt nu weer in bezit van Amsterdam en de familie Dolan krijgt een deel van het pand Groot Lab in Overhoeks aan de overs van het IJ in Amsterdam-Noord.

Het stadsbestuur sluit uit dat er in de toekomst alsnog een hotel in de oude kazerne komt.

Reageer op dit artikel