nieuws

Amerikaanse hotelfederatie bindt strijd aan met Airbnb

Hotel

De Amerikaanse hotelfederatie zoekt de confrontatie met online verhuursites waaronder Airbnb. De American Hotel and Lodging Association (AH&LA) heeft haar leden geïnformeerd dat het de strijd aan gaat met Airbnb.

Amerikaanse hotelfederatie bindt strijd aan met Airbnb

De leden van AH&LA vertegenwoordigen meer dan 50.000 hotelaccommodaties. De aankondiging om de strijd met Airbnb aan te gaan moet dan ook worden gezien als een serieuze stap in het conflict tussen hotels en particuliere kameraanbieders.

In een verklaring aan de leden laat AH&LA weten dat er sprake is van oneerlijke concurrentie en dat er op het gebied van regelgeving, veiligheid en belastingen met twee maten wordt gemeten. Volgens AH&LA wordt het tijd dat er lokale overheden werk maken van het aanpakken van particulieren die via Airbnb ruimtes verhuren aan reizigers.

Airbnb is een online marktplaats voor de verhuur en boeking van privé-accommodaties. Het bedrijf werd in 2008 opgericht in San Francisco. Inmiddels is het actief 192 landen. De website biedt meer dan een half miljoen accommodaties aan verdeeld over meer dan 30.000 steden wereldwijd. Amsterdam behoort tot een van de populairste markten van Airbnb.

Reageer op dit artikel