nieuws

Bijna 3 miljoen buitenlandse zomertoeristen

Hotel

Bijna 3 miljoen buitenlandse toeristen zullen hun zomervakantie dit jaar doorbrengen in Nederland. Dat is een stijging van 2 procent vergeleken met vorig jaar, meldde NBTC Holland Marketing dinsdag.

Bijna 3 miljoen buitenlandse zomertoeristen

Daarnaast brengen nog eens 4,75 miljoen Nederlanders een korte of lange zomervakantie in eigen land door. Dit is een stijging met zo’n 1 procent ten opzichte van vorig jaar. Het merendeel van deze vakanties wordt doorgebracht op campings en bungalowparken.

Nederlanders ondernemen in totaal ruim 10 miljoen binnen- en buitenlandse zomervakanties, zegt het toerismebureau.

Meeste gasten uit Duitsland en België

De lichte groei van het aantal buitenlandse verblijfstoeristen komt voornamelijk uit de buurlanden. In de zomer komt bijna de helft van alle buitenlandse vakantiegangers uit Duitsland of België. De andere helft komt onder meer uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en de Verenigde Staten.

Traditiegetrouw is de Nederlandse kust populair, maar ook brengen internationale toeristen graag hun zomervakantie door in het ‘groene Nederland’ en de Nederlandse steden. In totaal besteden de buitenlandse bezoekers ruim 1 miljard euro in ons land. Ook de binnenlandse zomervakanties leveren de Nederlandse economie nog eens bijna 1 miljard euro op.

‘De goede zomer van vorig jaar en het mooie voorjaarsweer dragen bij aan de stijging van zowel buitenlands bezoek als binnenlandse vakanties’, aldus een woordvoerster. De geluiden uit de sector zijn positief, maar er worden nog veel lastminuteboekingen verwacht.

Reageer op dit artikel