nieuws

Twente krijgt Fietshotel

Hotel

Hotel Het Twents Gastenhoes in Ootmarsum richt een vleugel van haar hotel in als fietshotel. Gasten mogen hun fiets meenemen naar hun kamer, er is een speciale sleutelruimte en een douche voor fietsen.

Twente krijgt Fietshotel

De fietsvleugel van het hotel zal rond het NK Wielrennen dat op 28 en 29 in Ootmarsum plaatsvindt, in gebruik worden genomen. De voorzieningen zijn ontworpen door Hennie Kuiper, in samenwerking met de stichting NK Wielrennen. Het Twents Gastenhoes werkt daarnaast ook samen met de Koninklijke Nederlansche Wielren Unie (KNWU) en met de Stichting Wielerevenementen Dinkelland.

‘In ons fietshotel is alles geoptimaliseerd voor alle type fietsers. Het Twents Bike Hotel wordt uitgerust met een sleutelruimte voor de fietsen, fietsdouches, inpandige fietsenstalling, mogelijkheid tot wassen en drogen van de fietskleding en de mogelijkheid bestaat zelfs om uw fiets te stallen op uw kamer! Vanzelfsprekend zijn er voor alle type fietsers routes aanwezig,’ luidt een verklaring van het Twents Gastenhoes.

Het hotel gaat ook fietsclinics aanbieden in samenwerking met enkele oud profwielrenners, waaronder Maarten Nijland.

Het fietshotel is volgens eigen zeggen van eigenaar Herman Oude Bruggink uniek in Nederland en Oude Bruggink hoopt met dit nieuwe concept zich te kunnen onderscheiden van andere hotels en een nieuw publiek aan te trekken. ‘Twente heeft veel fietstoerisme, mede dankzij perfecte faciliteiten en een uitgebreid fietsroutenetwerk.’

Reageer op dit artikel