nieuws

Wereldmuseum Rotterdam opent boetiekhotel

Hotel

Het Wereldmuseum in Rotterdam opent volgend jaar een eigen boetiekhotel met vijftien kamers, die worden gerealiseerd in het kantoor van het museum. Het gaat om een hotel van hoge kwaliteit, die aansluit bij de ambities van het restaurant.

Wereldmuseum Rotterdam opent boetiekhotel

Vanaf volgend jaar kun je in het Wereldmuseum aan het Scheepvaartkwartier in Rotterdam overnachten, zo schrijft Hotel.blog.nl op basis van een publicatie door het AD. Het hotel krijgt vijftien luxe kamers, die worden gerealiseerd in het kantoor van het museum.

Extra inkomsten

Met de hoteluitbreiding hoopt het museum extra inkomsten binnen te halen. Volgens Hotel.blog.nl heeft het museum een tekort van €700.000 doordat de subsidie van de gemeente Rotterdam is gekrompen.

Restaurant

In het artikel wordt museumdirecteur Stanley Bremers geciteerd. Hij spreekt over ‘een hotel van hoge kwaliteit, net als ons restaurant’.

Elke kamer krijgt een eigen thema en wordt voorzien van kunst uit het museum.

Michelinster

Restaurant Wereldmuseum ontving vorig jaar november een Michelinster, staat op plaats 39 in de Lekker 2014 en heeft 17 punten GaultMillau.

Cees Helder

De keuken van de eetgelegenheid wordt geleid door chef-kok Wim Severijn. Hij kreeg in de opstartfase culinaire ondersteuning van Nederlands eerste driesterrenchef Cees Helder.

Reageer op dit artikel