nieuws

Omzet en winst Priceline flink omhoog

Hotel

De Priceline Group, het moederbedrijf van Booking.com, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet van 1,7 miljard dollar zien stijgen naar 2,1 miljard dollar. De nettowinst steeg in het tweede kwartaal van 437 miljoen dollar naar 576 miljoen dollar.

Omzet en winst Priceline flink omhoog

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. De goede cijfers van Priceline zorgen ervoor dat het aandeel  op de Amerikaanse beurs Nasdaq met 3 procent steeg tot 1.318 dollar per aandeel.

Exacte cijfers over Booking.com zijn niet beschikbaar. Wel meldt Het Financieele Dagblad dat het Amsterdamse Booking.com vorig jaar goed was voor 60 procent van de omzet van de Priceline Group en zelfs verantwoordelijk was voor 90 procent van de nettowinst.

Priceline kwam vorige week nog in het nieuws door het nemen van een minderheidsbelang in Ctrip.com, de grootste reiswebsite van China. Daarmee is een investering van 500 miljoen dollar gemoeid.

Reageer op dit artikel