nieuws

Amrath Hotel Heerlen sluit

Hotel

Het viersterrenhotel Amrath Grand Hotel Heerlen gaat dicht. Het hotel met 104 kamers sluit op 31 december 2014 haar deuren. Dit bevestigt general manager Etienne Beentjes. Beentjes geeft zowel leiding aan het Amrath hotel in Heerlen als aan het Tulip Inn in Heerlen.

Amrath Hotel Heerlen sluit

Voor een toelichting verwijst Etienne Beentjes naar operationeel directeur David Dreese. Deze zegt tegen Misset Horeca: ‘Het hotel sluit om economische redenen. Het hotel laat al jaren een negatief resultaat zien. Ondanks diverse reorganisaties. De eigenaar, de familie Van Eijl, heeft al die tijd geld toegelegd op het hotel, maar komt nu tot ander inzicht. Er is hierdoor geen sprake van faillissement,’ zegt Dreese.

Deel hotelpersoneel ontslagen

Voor zeven van de 21 personeelsleden wordt ontslag aangevraagd. De overige mensen kunnen bij andere hotels aan het werk, waaronder Tulip Inn in Heerlen (voorheen Amrath Hotel Max) dat via een franchise verbonden is aan het Amrath hotel. ‘Het gaat vooral om f&b personeel omdat het Tulip Inn in Heerlen geen eigen restaurant heeft. En mensen uit de technische dienst. Of je nu 45 kamers (Tulip Inn) moet onderhouden of 104 (Amrath Heerlen). Dat maakt het verschil.’

Beide hotels staan sinds deze zomer onder leiding van Etienne Beentjes. Hij volgde recent Nanning Brienen op die een jaar aan het hoofd stond van Amrath Heerlen en Tulip Inn Heerlen. Beentjes blijft aan bij Tulip Inn Heerlen.

Reageer op dit artikel