nieuws

Fletcher had grote plannen met Kurhaus

Hotel

Fletcher is serieus in onderhandeling geweest om het noodlijdende Kurhaus in Scheveningen over te nemen. De bedoeling was dat het Kurhaus het moederhotel van Fletcher zou worden.

Fletcher had grote plannen met Kurhaus

Dat laat Chris Luken weten. De topman van Fletcher is driekwart jaar lang in onderhandeling geweest, maar haakte een maand of acht geleden af.

‘We hebben serieuze belangstelling getoond voor het Kurhaus. Er zijn diverse gesprekken geweest in Scheveningen en in Londen, maar we zijn er niet uitgekomen. Het verkoopproces liep niet fijn en ging over erg veel schijven. Daarnaast gaan banken voor de hoogste bieder’, aldus Luken.

Fletcher had serieuze plannen met het Kurhaus. ‘We wilden er een viersterrenhotel van maken met een casino erin. Aan de voorzijde zouden restaurantconcepten komen. We hebben veel hotels aan de kust en het Kurhaus zou ons moederhotel worden’, stelt Luken.

Afgelopen week werd duidelijk dat het Kurhaus in financiële problemen is geraakt. Gisteren liet Amrâth weten dat het zeer serieuze plannen heeft om het Kurhaus over te nemen. Volgens Giovanni van Eijl, grootaandeelhouder en commissaris van Amrâth, is het een kwestie van enkele weken voor de koop is afgerond.

Luken laat verder weten dat de komende winter 10 hotels worden opgeknapt. ‘Hotelkamers, badkamers, restaurants. Per hotel kijken we wat nodig is. We willen een kwaliteitsslag maken in de hotels aan de onderkant van onze organisatie. Totaal gaat het om zo’n 450 kamers. We zeggen altijd “in de zomer alles voor de gast, en in de winter pakken we de kwast”. De werkzaamheden in de hotels worden hoofdzakelijk in januari en februari uitgevoerd’.

Fletcher is met een jaaromzet van net iets meer dan 100 miljoen euro de nummer 12 in de Misset Horeca Top 100, de ranglijst van grootste horecabedrijven en –merken in Nederland.

Reageer op dit artikel