Airbnb gaat toeristenbelasting innen

Airbnb gaat toeristenbelasting innen

Airbnb gaat toeristenbelasting innen voor de huizen die de boekingssite verhuurt en afdragen aan de gemeente Amsterdam. Ook gaat de site duidelijke informatie geven over de regels die in de gemeente gelden voor particuliere vakantieverhuur. Bovendien gaan de hoofdstad en Airbnb samenwerken om illegale verhuur aan te pakken. De overeenkomst gaat in op 1 januari.

Van elk nachtje dat via Airbnb wordt geboekt, houdt het bedrijf automatisch 5 procent toeristenbelasting in en draagt dat af namens de verhuurder. De gemeente verwacht op die manier miljoenen binnen te halen.

Wethouder Udo Kock is blij met de overeenkomst. 'Dit is een belangrijke mijlpaal voor Amsterdam en Airbnb, en het resultaat van goede samenwerking. De belastingovereenkomst zorgt ervoor dat de regels voor iedereen gelijk worden toegepast', aldus Kock.

Het is voor het eerst in Europa dat een stad en Airbnb zo'n overeenkomst hebben getekend.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.