nieuws

Blog: U bent stom!

Hotel

De volgende blog wordt mijn tiende. Een mooi ‘volmaakt’ rond getal, zeker voor een docent – die er helaas veel te weinig van aan zijn studenten kan uitdelen. Dus: die tiende blog moet wel een goeie worden, over een onderwerp dat de lezer aanspreekt.

Blog: U bent stom!

Probleem: ik heb geen idee wat dat onderwerp zou moeten zijn. Mijn eerste acht blogs hebben me welgeteld 3 (drie) reacties opgeleverd via deze site zelf, en nog een handjevol in real life. De stukjes worden wél gelezen, kennelijk: de teller gaat als regel over de 100 heen. Maar daar blijft het bij. Een mager resultaat,  aangezien je (of in ieder geval ik) met een blog toch ook probeer(t) te prikkelen, en uit te nodigen tot discussie.

Op mijn Facebookpagina is het van hetzelfde laken een pak. Daar heb ik ook gemerkt dat de lezers (dat zijn in dit geval grotendeels onze studenten) de wat meer inhoudelijke stukjes links laten liggen. Foto’s, al is het maar van ons Nieuwjaarsontbijt op school, of een kiekje van kasteel Nijenrode (bezoekje AF&BM seminar) scoren véél meer views.

Gelukkig lijkt het niet aan mij te liggen: heel populaire items op de Missetsite scoren worden vaak door meer dan 1000 mensen gelezen, maar ook dan: zelden reacties. Hebben we het te druk met z’n allen? Willen we alleen maar vermaakt worden? Foto’s kiek’n? Of lezen we wel graag, maar vinden we te weinig om te reageren – we zijn toch Nederlanders, met zogenaamd een mening over alles?

Ik heb dit stukje maar een titel meegegeven die u hopelijk heeft aangespoord om door te lezen. En die nog klopt ook, tenminste in de zin dat de meesten van u alleen maar lezen en niet terug ‘praten’. Stom, dus. Eens kijken of ’t helpt. ‘Wat was ook weer de vraag?’, hoor ik u denken. Alinea 1, laatste zin.

Reageer op dit artikel