nieuws

CEO Stephan Bosman weg bij Zoover

Hotel

Stephan Bosman, voormalig CEO en aandeelhouder van Zoover, heeft zich per 1 januari teruggetrokken uit de operatie. Tot eind mei blijft hij aan als adviseur. Zijn terugtreden was reeds gepland.

CEO Stephan Bosman weg bij Zoover

Samen met grootaandeelhouder Bas Rasker was Bosman sinds 2007 betrokken bij Zoover. In 2009 kocht het bedrijf weeronline.nl en bouwden Rasker en Bosman de merken uit tot twee bekende iconen in de Nederlandse online markt.

Verkoop aan Tomorrow Focus

Nadat in juli 2012 51 procent van de aandelen verkocht werd aan het Duitse Tomorrow Focus AG werd in juni 2014 het restant van de aandelen verkocht. Waarna Bas Rasker zich in oktober terugtrij uit het bedrijf. De nieuwe directie bestaat uit de in september aangetreden CEO, Philipp Goos en COO Sven Terpstra. Goos is afkomstig van het Duitse bedrijf Jameda, ook eigendom van Tomorrow Focus AG.

Axivate Capital

Bosman zich bezig gaan houden met het ondersteunen van participaties van Axivate Capital, het investeringsfonds van zijn voormalig collega Rasker.

Reageer op dit artikel