nieuws

Princess Hotel Collection zet insecten op menukaart

Hotel

De Princess Hotel Collection gaat in al haar restaurants insecten op de menukaart zetten. Vanaf deze week is er in de hotelrestaurants van Princess een dessert waarin een worm is verwerkt.

Princess Hotel Collection zet insecten op menukaart

Princess stelt dat insecten voedzaam en gezond zijn, en dat het een prima tegenhanger is om de toenemende wereldwijde vraag naar vlees en vis af te laten nemen. Daarom heeft de nieuwe hotelketen besloten om met insecten te werken in de keuken van Smaakmakers Restaurants, de restaurants van de hotels.

Volgens de diëtiste van Princess, Liza Assink, is het zonde om gezonde en lekkere voeding niet te gebruiken. Op de deze week gelanceerde menukaart staat voor het eerst een dessert met daarin insecten. Het gaat om een Trifle van hangop met gekarameliseerde Buffalo worm, kaneelappel, gedroogde pruimen en een crumble van noten.

Princess Hotel Collection laat weten blij te zijn met de invoering van insecten op de menukaart. ‘In de toekomst zal het eten van insecten meer common sense worden. We lopen graag voorop als het gaat om trends, waardoor wij het hebben aangedurfd om hiermee van start te gaan’, aldus Tim Vissers, Operationeel Directeur van FHHM, het bedrijf achter Princess Hotel Collection.

Reageer op dit artikel