nieuws

Toename buitenlandse toeristen; 18% meer Chinezen

Hotel

Chinezen komen in toenemende mate voor een vakantie naar Nederland. Het aantal steeg vorig jaar met 18 procent naar ruim 250.000. In totaal bezochten bijna 14 miljoen buitenlandse toeristen ons land, 10 procent meer vergeleken met 2013. Dat blijkt uit dinsdag 20 januari gepubliceerde cijfers van NBTC Holland Marketing.

Toename buitenlandse toeristen; 18% meer Chinezen

De meeste toeristen – ruim 3,9 miljoen – kwamen uit Duitsland, dat is een stijging van 12 procent. Het aantal Britten steeg met 11 procent naar bijna 1,9 miljoen bezoekers.

Amerikanen

België neemt de derde plek in met ruim 1,8 miljoen toeristen (plus 10 procent).

Ook kwamen er bijna een miljoen (plus 6 procent) Amerikanen naar ons land, mede door de aantrekkende economie en de goedkopere euro.

Rusland

Het aantal bezoekers uit Rusland daarentegen daalde met 6 procent tot 190.000. Het toerismebureau schrijft dat toe aan de politieke spanningen en de waardedaling van de roebel.

Overnachtingen

De 14 miljoen buitenlandse bezoekers verbleven ruim 34,6 miljoen nachten in Nederland, dat is 9 procent meer dan in 2013.

Korte vakanties

Een verklaring voor de groei van het aantal toeristen uit vooral België, Duitsland en Groot-Brittannië is volgens NBTC de groei van het aantal korte vakanties. Daarvan profiteert Nederland als buurland sterk.

Vakantiespreiding

Ook extra vliegverbindingen, het mooie weer en de gunstige vakantiespreiding in Duitsland en België droegen bij aan de toename van het aantal vakanties in ons land. Deze groei was in het hele land zichtbaar, maar het meest in de steden en aan de kust.

Prijs

Voor Groot-Brittannië speelt ook de goede wisselkoers een rol; voor veel Britten is het relatief goedkoop om naar ons land te komen.

Voor dit jaar verwacht NBTC een groei van zo’n 4 procent van het aantal buitenlandse toeristen. Naar verwachting bezoeken dit jaar bijna 14,5 miljoen toeristen ons land.

Azië

De groei uit de buurlanden zal doorzetten, maar minder hard dan afgelopen jaar. Vanuit Azië wordt als opkomende reismarkt eveneens verdere groei verwacht. Zo kan het toerisme uit China wederom toenemen met zo’n 18 procent.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel