nieuws

Igor Buercher Algemeen Directeur van W Amsterdam Hotel

Hotel

Starwood Hotels & Resorts Worldwide kondigt vandaag de benoeming van Igor Buercher tot Algemeen Directeur van het W Amsterdam Hotel aan. Het W Hotels merk, bekend om haar stijl waarin moderne luxe centraal staat, opent dit najaar haar deuren in de hoofdstad.

Igor Buercher Algemeen Directeur van W Amsterdam Hotel

Buercher, die voor zijn benoeming sinds 2013 Algemeen Directeur van het Sheraton Stockholm Hotel was, brengt een schat aan ervaring met zich mee door al 19 jaar lang onderdeel uit te maken van het Starwood team, zo laat Starwood weten in een persbericht.

Even Frydenberg, Starwood’s Senior Vice President Operations Director Western Europe & Global Initiatives EAME, laat weten blij te zijn met de aanstelling van Buercher. ‘Met een van onze meest belangrijke hotelopeningen van dit jaar, zijn wij erg blij om iemand van Igor’s kaliber aan boord te brengen en het W Amsterdam team te gaan leiden. Zijn enorme passie voor lifestyle ervaringen gecombineerd met zijn werkervaring, energie en succesvolle track record in het leiden van andere belangrijke Starwood hotels en resorts zal van onschatbare waarde zijn voor de lancering van het W Hotels merk in de Nederlandse markt’, aldus Frydenberg.

In zijn functie als Algemeen Directeur zal Buercher verantwoordelijk zijn voor het introduceren van W Hotel’s kenmerkende mix van eigentijdse luxe in Amsterdam. Tevens zullen de hotelgasten kennismaken met de exclusieve Whatever / Whenever® service filosofie: gasten worden bediend met wat ze willen, wanneer ze het willen, zolang het maar legaal is.  Tevens zal Buercher verantwoordelijk zijn voor W Happenings: gedurende het jaar zullen er in het hotel events plaatsvinden in de wereld van design, mode en muziek voor de hotelgasten en de trendsetters in en rondom Amsterdam.

De in Zwitserland geboren Buercher begon zijn Starwood carrière in 1996 in het Sheraton New York en heeft sindsdien tal van functies binnen het bedrijf over twee continenten bekleed, waaronder leidinggevende posities in New York, Londen, Griekenland en Azerbeidzjan.

Het W Amsterdam, eigendom van het in Amsterdam gevestigde Europe Hotels | Private Collection, is gevestigd in twee historische panden: het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf aan de Dam en het aangrenzende voormalige KAS Bank gebouw in de Spuistraat 172. De locatie van het hotel, in het hart van de Nederlandse hoofdstad achter het Koninklijk Paleis, ligt op steenworp afstand van de welbekende grachten van de stad dat zich kenmerkt door de vele restaurants, bars en het bruisende nachtleven.

Reageer op dit artikel