nieuws

Halve finalisten Dutch Hotel Award bekend

Hotel

De vijf halve finalisten van de Dutch Hotel Award zijn bekend. Bilderberg De Keizerskroon (Apeldoorn), Canal House (Amsterdam), Hotel Mozaïc (Den Haag), Hotel van Oranje (Noordwijk) en Vesper Hotel (Noordwijk) mogen zich op 19 mei aan de jury presenteren. Deze zal vervolgens bepalen welke drie hotels doorstromen naar de grote finale.

Halve finalisten Dutch Hotel Award bekend

Nadat de jury de afgelopen week de top 10 had genomineerd, heeft ze op basis van de gestelde criteria, verzwaarde normen en gedetailleerd vergelijk, de vijf beste inzendingen geselecteerd voor de halve finale. De managementteams van de volgende hotels (in alfabetische volgorde) mogen zich dit jaar presenteren aan de jury.

1. Bilderberg De Keizerskroon , Apeldoorn
Dit hotel kent, als voormalig herberg van Paleis Het Loo, een rijke historie. GM Carla Maessen motiveerde de deelname van De Keizerskroon als volgt: ‘In 2014 zijn we uitgeroepen tot Bilderberg hotel van het jaar. Wij houden van ambitieuze doelstellingen. En wat is er nu mooier dan, na deze uitverkiezing, deze mooie award binnen te slepen?’

2. Canal House, Amsterdam
Dit is een boutique hotel met 23 kamers aan de Keizersgracht in Amsterdam. Onderneemster Kristel Dom: ‘We zijn een jong, klein en gepassioneerd team met korte lijnen, goede communicatie en een hoog service level. En daarnaast is er veel aandacht voor de persoonlijke wensen van onze gasten: dat is gebruik van big data voor ons.’

3. Hotel Mozaic, Den Haag
Een kleinschalig boutique hotel in het centrum van de Residentie. Eigenaresse Corina Waaijer: ‘Ons team is er op gericht om ondanks de kleine schaal en de beperkte management – en financiële ruimte een zo hoog mogelijk resultaat en een unieke beleving neer te zetten. Voor zowel de gast als voor het bedrijf.’

4. Hotel van Oranje – Autograph collection, Noordwijk
Hotels van Oranje draagt met zijn 3500 m2 aan congresfaciliteiten de titel van ‘Nederlands’ leidende en grootste luxe conference hotel direct aan de kust.’ General Manager Mike van Bokhoven: ‘De gebruik van systemen binnen het hotel levert operationele big data op, die het mogelijk maakt smart doelen te stellen zodat resultaten van medewerkers meetbaar zijn. Het is de taak van het MT deze processen continue te bewaken en monitoren.’

5. Vesper Hotel, Noordwijk
Vesper is het eerste boetiekhotel aan de Nederlandse kust. Kleinschalig en met een zeer hoog service niveau. Percy Aarts, pr & marketing-verantwoordelijke: ‘Door de synergie, met een ieder in zijn specifiek vakgebied en kwaliteiten, versterken we elkaar. En wat dat betreft: 1 + 1 = 3.’

Powerpresentatie
Deze vijf hotels geven dinsdag 19 mei tijdens de halve finale, een powerpresentatie in de Heineken Experience in Amsterdam. De jury kiest op basis van die presentatie drie finalisten, die op vrijdag 22 mei worden bekendgemaakt op Missethoreca.nl.

Finalisten
Die finalisten worden vervolgens door de jury bezocht op donderdag 4 juni, waarna, op 25 juni, tijdens het Hotel Management Diner in Crowne Plaza Promenade Hotel in Den Haag de winnaar en opvolger van Postillion Hotel Deventer bekend wordt gemaakt. De uitreiking van de Award zelf vind vervolgens enkele dagen later plaats in het winnende hotel.

Hotel Management Diner
Het Hotel Management Diner is een nieuwe evenement van Misset Horeca, in samenwerking met de organisatie van Dutch Hotel Award. De avond wordt voorgezeten door Tom van ’t Hek en zal in het teken staan van ontmoeten en kennisoverdracht. Het programma bestaat uit een diner, sprekers en de bekendmaking van de Dutch Hotel Awards, aangevuld met de uitreiking van de Misset Hotel Personality Award. Meer informatie over het Hotel Management Diner vindt u hier.

Reageer op dit artikel