nieuws

Hotels willen minder macht boekingssites

Hotel

Nederlandse hotels willen dat de macht van boekingssites wordt teruggedrongen. Veel hotels vinden de contracten die boekingssites met hen sluiten te verstikkend.

Hotels willen minder macht boekingssites

In Duitsland heeft de kartelwaakhond inmiddels ingegrepen. Booking.com kreeg afgelopen week een waarschuwing. Ook in Nederland wordt er aandacht besteed aan het probleem. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roept de Nederlandse toezichthouder ACM op om tot actie over te gaan.

Voorwaarden
Als hotels minder eisen opgelegd krijgen door boekingssites, betekent dit betere prijzen en voorwaarden voor de consument. Direct boeken bij een hotel wordt hierdoor aantrekkelijker, zo zegt de brancheorganisatie.

Concurrentie
De boekingssite Booking.com kreeg in Duitsland een waarschuwing vanwege de laagsteprijsgaranties die het bij hotels afdwingt. Door deze afspraken ontstaat er concurrentie en daarmee is de keuzevrijheid beperkt. In andere Europese landen zijn prijsafspraken tussen hotels en boekindswebsites ook onder de loep genomen.

Reageer op dit artikel