nieuws

Nieuw hotel in Den Bosch

Hotel

In Den Bosch opent deze week een nieuw hotel. The Duke Boutique Hotel gaat van start aan de kerkstraat in Den Bosch. Het hotel heeft 17 kamers die variëren in vloeroppervlak van 24 tot een suite van 65 vierkante meter.

Nieuw hotel in Den Bosch

Hotel The Duke zit in een voormalig postkantoor, boven modezaak Zoomers. Ondernemer Ramon van Veluw bedacht in 2011 al dat het pand geschikt zou zijn voor een hotel.

‘Toen informeerde ik al bij verhuurder Built to Build naar de mogelijkheden om er een hotel te vestigen,’ zegt hij tegen het Brabants Dagblad. ‘Het leek mij toen al een prachtige locatie voor een hotel. Maar de eigenaar van het pand wilde zich eerst concentreren op de komst van Zoomers. Ik heb er verder geen werk van gemaakt.’

Zakelijke gasten in Den Bosch

Twee jaar geleden werd het plan door hem nieuw leven ingeblazen. ‘Wij mikken door de week vooral op de zakelijke gasten. Verder hopen we op gasten die, zoals de gemeente dat ook stimuleert, een weekeinde in Den Bosch willen doorbrengen.’

De kamers hebben verschillende formaten. Het gaat om 24, 30 en 42 vierkante meter. De prijs van een tweepersoonskamer varieert van 125 euro tot 139 euro per nacht. Voor de grootste suite, 65 vierkante meter, bedraagt de prijs waarschijnlijk zo’n 350 euro per nacht.

Reageer op dit artikel