nieuws

Hotel The Hoxton opent in Amsterdam

Hotel

Een primeur voor Nederland. Het eerste Hoxton hotel buiten Londen, opent op 6 juli zijn deuren op de Herengracht. Het hotel kenmerkt zich door een de no-nonsense mentaliteit.

Hotel The Hoxton opent in Amsterdam

De Amsterdamse vestiging bestaat uit vijf grachtenpanden. In 2006 werd het eerste Hoxton hotel in Shoreditch, Londen geopend. Het Hoxton kenmerkt zich door een no-nonsense mentaliteit en het ‘don’t piss anyone off’ beleid, zo meldt Hoxton zelf. Vanaf juli kunnen gasten in Amsterdam verblijven in een van de 111 kamers, verspreid over vijf verdiepingen. Bij het Hoxton kiezen gasten uit een van de vijf kamertypen: van de ‘Shoebox’ tot de ‘Roomy’, het ruimste kamertype.

Gratis telefoneren
Het merendeel van de kamers heeft uitzicht op de Amsterdamse grachten. Gasten krijgen extra’s zoals een koelkast gevuld met verse melk en mineraalwater en een uur lang gratis telefoneren. In de ochtend is er voor alle gasten een ‘breakfast bag’ met granola, yoghurt, jus d’orange en een banaan.

Restaurant Lotti’s
Op de benedenverdieping is restaurant Lotti’s gevestigd. Dit Italiaanse restaurant is een samenwerking met Soho House Group. Gasten zitten aan grote tafels of voor meer privacy, in een ‘private booth.’

Zakelijke afspraken
Het hotel beschikt over ‘The Apartment’, een verzameling van vijf ruimtes en een centrale keuken met gevulde koelkast voor bezoekers. ‘Flexwerkers, creatievelingen en buren kunnen hier neerstrijken voor een zakelijke afspraak, kop koffie of brainstorm.’

 

Reageer op dit artikel