nieuws

Hotels trots op toprestaurants

Hotel

De tophotels in de horeca top 100 van grootste merken en bedrijven zijn apetrots op de prestaties van hun restaurants. De trend om een topchef aan te trekken of zijn kennis in te huren, betaalt zich uit in een sterrenstatus.

Hotels trots op toprestaurants

De bliksemstart van de in mei 2014 geopende Waldorf Astoria in Amsterdam is voor de Hilton Groep een hoogtepunt in 2014. Niet vreemd want meteen werd hun paradepaardje,  restaurant Librije’s Zusje, met twee Michelin-sterren bekroond. Jonnie en Thérèse Boer leverden er hun culinaire advies voor.

Erik van Loo
Bij de Bilderberg Hotels zijn ze vol lof over de renovatie van het Rotterdamse Parkhotel en restaurant The Park, inspired bij Erik van Loo. Meteen goed voor een enorme omzetsprong, zo liet de gm Erik de Wit aan Misset Horeca weten.

Sazanka
Ook bij Okura in Amsterdam noemen ze de ster voor Sazanka als een memorabel moment in 2014.  ‘Met deze prachtige erkenning is Okura uniek. Er is geen ander hotel waarvan alle restaurants zijn bekroond door Michelin.’ In totaal heeft het Amsterdamse tophotel drie restaurants Michelinsterren: Ciel Bleu heeft er twee, Sazanka en Yamazato een. Daarnaast heeft Serre een Bib Gourmand.

Boerma
Vrijdag 8 mei werd bekend dat nog een Horeca Top 100 bedrijf, NH, een nieuw paradepaardje krijgt waar een sterrenchef zijn culinaire kennis inbrengt. NH Krasnapolsky gaat een restaurantconcept lanceren waaraan Jacob Jan Boerma van De Leest uit Vaassen zijn medewerking verleend.

Bekijk hier de ranglijst van de Horeca Top 100 2015>

Reageer op dit artikel