nieuws

Ibis lanceert pop-up Sleep Academy

Hotel

Omdat een nachtje heerlijk slapen niet voor iedereen is weggelegd, organiseerde Ibis zondag 17 mei 2015 een Sleep Academy in Ibis Rotterdam City Centre. Een middag en avond in het teken van slaap, dromen en ontspanning voor journalisten, bloggers en gasten van Ibis. De focus van de dag lag op het creëren van een goede slaapomgeving en slaapgewoontes, ontspannen voor het slapengaan en hoe je overdag je dromen kunt gebruiken.

Ibis lanceert pop-up Sleep Academy

Volgens onderzoek van psychofysioloog Gerard Kerkhof, verbonden aan het slaapstoornissencentrum van het Medisch Centrum Haaglanden, kampt 49,2 procent van de jonge vrouwen met een slaapstoornis. Bovendien komt 30,4 procent van de Nederlanders niet aan de kritische ondergrens van zes uur slaap per nacht. Volgens Kerkhof dreigt het slaapgebrek dan ook een groot maatschappelijk probleem te worden.

Bedtimestory

Ook Ibis vindt de cijfers verontrustend. De hotelketen besloot daarom het hotel één dag en avond om te toveren tot Ibis Sleep Academy. Slaapexpert Raymond Cluydts, droomcoach Nicoline Douwes Isema en yoga-instructrice Margje Huiden gaven deze dag tips om sneller en beter in slaap te komen en dromen te analyseren. ’s Avonds vonden er workshops plaats van Coco-Mat en Dr. Hauschka. De avond werd afgesloten met een bedtimestory.

Sweet BedTM

Voor Ibis is een goede nachtrust prioriteit. Zo is er na jaren onderzoek door een team van slaapexperts een speciaal bed ontwikkeld, het Sweet BedTM by Ibis. De veerkracht van de lattenbodems en de dichtheid van de matrassen werd geanalyseerd, maar bijvoorbeeld ook de zachtheid van de dekbedden en de donzigheid van de kussens. Het resulteerde volgens Ibis in een bed dat van de pootjes tot en met de topper ultiem slaapcomfort biedt.

Reageer op dit artikel