nieuws

Fletcher wil naar honderd hotels in Nederland

Hotel

Fletcher Hotels wil naar honderd hotels in Nederland en het buitenland lonkt. Dit zegt Fletcher-ceo Rob Hermans. De hotelgroept telt momenteel 67 hotels en staat op nummer 14 in de Horeca Top 100 van 2015 van Misset Horeca.

Fletcher wil naar honderd hotels in Nederland

Door recente overnames van Hampshire hotel Jan van Scorel en Mercure Hotel Utrecht staat de teller van de hotelgroep van eigenaar Chris Luken nu op 67 hotels in Nederland.

Rob Hermans: ‘We zien nog voldoende groei tot honderd hotels in eigen land, maar de vraag vanuit het buitenland voor de Fletcher-formule lonkt. We krijgen steeds meer buitenlandse gasten en de vraag naar buitenlandse hotels neemt toe’’, zegt hij. De hotelketen onderzoekt momenteel mogelijke Europese expansie.

Fletcher Hotels is naar eigen zeggen branchegenoten Van der Valk en Hampshire gepasseerd. Fletcher Hotels werd opgericht in 1998 tegelijk met de aankoop van het eerste hotel op Texel. Het hotelbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een keten waar 2.800 mensen werken.

Fletcher geeft in de Top 100 aan dat haar omzet in 2014 110 miljoen euro bedroeg. Een stijging van 4,5 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Reageer op dit artikel